Carrots

Mistä porkkana tulee?

Porkkana on maassa kasvava juures. Porkkanan maan päällä kasvavaa osaa ei normaalisti käytetä ruuaksi, mutta maan sisällä kasvava juuri on herkullista ja terveellistä purtavaa. Juuri sisältää runsaasti A-vitamiinin esiastetta beta-karoteenia, joka antaa sille oranssin värin. Porkkana on perunan jälkeen Suomen suosituin juures; sitä syödään jopa yhdeksän kiloa henkeä kohden vuodessa.
Porkkanat ovat yleensä oransseja, mutta myös valkoisia, violetteja, keltaisia ja punaisia porkkanoita on olemassa. Porkkana on kasvina sukua koiranputkelle. Saduissa ja piirretyissä porkkanat ovat yleensä jänisten lempiruokaa. Porkkana ei villinä esiinny Suomessa, joten suomalaiset jänikset syövät yleensä porkkanan sijaan myös muiden kasvien juuria ja versoja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.