People 60,000 years ago

Mistä ihminen tulee?

Little Green Boy
Pikkumies

Ihmisiä on kautta historian kiinnostanut tietää mistä me tulemme. Vanhoina aikoina tietoa oli niukasti saatavilla, mutta eri paikoissa sepitettiin luomiskertomuksia, jotka ovat ällistyttävän samanlaisia.

Raamatun mukaan Jumala loi ihmisen maan tomusta. Samanlaisia tarinoita on ollut eri aikoina myös muilla kansoilla ja uskonnoilla. Jotkut kansat uskovat että maailma luotiin jumalan syljestä tai kakasta. Afrikan Fonit uskoivat että maailma luotiin sateenkaarikäärmeen selästä.
Kalevalassa maailma syntyi sotkan munasta.
Myöhemmin parrakas tiedemies nimeltä Charles Darwin tutki eri eläinlajien yhteyttä ja päätteli, että aikojen saatossa eläinlajit sopeutuvat ympäristöönsä luonnon valinnan avulla ja pikku hiljaa jakautuvat eri lajeiksi. Hän kutsui tätä teoriaa evoluutioksi.
Evoluutioteorian mukaan kaikki eläimet ovat kehittyneet alunperin kaloista. Ensin ovat syntyneet matelijat, kuten dinosaurukset. Sitten linnut ja myöhemmin nisäkkäät. Darwinin mielestä ihminen on pikkuhiljaa kehittynyt Apinasta. Monet tiedemiehet ovat edelleen tätä mieltä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.