Digestive system

Miksi tulee kakka?

Little green boy with shit
Pikkumies ja kakka

Kakka, eli uloste on peräaukosta, eli pyllystä tulevaa jätettä. Se on se osa ruuasta, joka jää jäljelle, kun hyödylliset ravintoaineet käytetään hyväksi. Ruoka on tavallaan ihmisten ”polttoainetta” samalla tavalla kuin autoissa bensa. Auton pakoputkesta tulee pakokaasua ja ihmisen pyllystä tulee kakkaa.

Vaikka elimistö ei voi käyttää kakassa olevia aineita hyväksi, kasvit sen sijaan voivat. Siksi esimerkiksi lehmän tai kanan kakka on hyvä lannoite ja sillä saadaan kasvit kasvamaan hyvin. Sitten kasvit syödään ja niistä tulee uutta kakkaa. Näin luonnon kiertokulku toimii.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.